Loader

Ρολό χοιρινό της Ζαννέτ

2013-06-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
  • Έτοιμο σε: 2:30 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

2κιλά χοιρινό για ρολό από μπούτι
10 φέτες μπέικο
Λάδι
Αλατοπίπερο
1πιπεριά πράσινη και 1 κόκκινη
150γρ.φέτα θρυμματισμένα
15ντοματίνια
1σκελ.σκόρδο ολόκληρη
1καρότο
1κρεμμύδι
1 ½ λίτρο ζωμό λαχνικών ή κρέατος
1φλ.λευκό κρασί
1κ.σ.κόρν φλάουρ
Δίχτυ ή σπάγγος κουζίνας

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το κρέας σε καθαρή επιφάνεια εργασίας και το αλατοπιπερώνουμε. Απλώνουμε κατά μήκος το μπέικον, τις πιπεριές και τη φέτα. Το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και το περνάμε στο δίχτη ή το σπάγγο. Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το ρολό να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε μέσα το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ντοματίνια. Προσθέτουμε το ζωμό και το αφήνουμε να σιγοβράσει 2 ώρες περίπου. Όταν είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε πιατέλα ,το βγάζουμε από δίχτυ και το κόβουμε σε φέτες. Πολτοποιούμε στο multi το ζωμό από την κατσαρόλα μαζί με τα λαχανικά και μεταφέρουμε το 1/3 πάλι στην κατσαρόλα να πάρει βράση. Αυτό που κρατήσαμε το χτυπάμε καλά με το κορν φάουρ και το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με αυτό το ρολό. Όσο περισσέψει το βάζουμε σε μπολάκι και το ακουμπάμε δίπλα στην πιατέλα με το κρέας για να προσθέσει επιπλέον όποιος θέλει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *