Loader

Πένες με μπακαλιάρο σε σάλτσα τσίπουρου

2013-08-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

200gr.πένες ή άλλο κοντό ζυμαρικό

1μπακαλιάρος περίπου 400γρ.βρασμένος και καθαρισμένος από τα αγκάθια

Λάδι

Αλατοπίπερο

3κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να

2ντομάτες τριμμένες

4-5 λιαστές ντομάτες ψιλ/νες

1/2κ.γλ.μπούκοβο

1/3φλ.τσίπουρο

2/3φλ.ζουμί σουρωμένο στο οποίο έβρασε το ψάρι

Φρέσκος βασιλικός για το γαρνίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις αφήνουμε στην άκρη. Σοτάρουμε σε κατσαρολάκι με λάδι τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες. Σβήνουμε με το τσίπουρο και ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και το μπούκοβο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζουμί που κρατήσαμε από το ψάρι που έβρασε. Αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σαλτσούλα. Κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε μέσα το ψάρι και τις πένες. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *