Loader

Λεμονάτα ρεβύθια με μπακαλιάρο

2013-06-09
  • Prep Time: 30λ
  • Cook Time: 2:00 ω
  • Ready In: 2:30 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά

300γρ.ρεβύθια μουλιασμένα αποβραδίς

1μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

Λάδι

1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος

3φιλέτα μπακαλιάρου

Χυμό 2 λεμονιών

2-3 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες

Αλατοπίπερο

1 ½ κ.σ.αλεύρι

1/2λίτρο ζεστό νερό

Method

Step 1

Βράζουμε σε άφθονο νερό τα ρεβύθια για 1 ½ ώρα. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Εντωμεταξύ σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι με λάδι το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού, το σκόρδο, τον άνιθο , αλατοπίπερο και το νερό. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε τα ρεβύθια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 15 λεπτά, να δέσουν όλα μαζί. Διαλύουμε το αλεύρι στο χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε στο φαγητό. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και κλείνουμε το μάτι. Ανακινούμε κυκλικά την κατσαρόλα και δεν ανακατεύουμε για να μην διαλυθούν τα φιλέτα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *