Loader

Λεμονάτα ρεβύθια με μπακαλιάρο

2013-06-09
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 2:00 ω
  • Έτοιμο σε: 2:30 ω
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

300γρ.ρεβύθια μουλιασμένα αποβραδίς

1μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

Λάδι

1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος

3φιλέτα μπακαλιάρου

Χυμό 2 λεμονιών

2-3 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες

Αλατοπίπερο

1 ½ κ.σ.αλεύρι

1/2λίτρο ζεστό νερό

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βράζουμε σε άφθονο νερό τα ρεβύθια για 1 ½ ώρα. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Εντωμεταξύ σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι με λάδι το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού, το σκόρδο, τον άνιθο , αλατοπίπερο και το νερό. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε τα ρεβύθια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 15 λεπτά, να δέσουν όλα μαζί. Διαλύουμε το αλεύρι στο χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε στο φαγητό. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και κλείνουμε το μάτι. Ανακινούμε κυκλικά την κατσαρόλα και δεν ανακατεύουμε για να μην διαλυθούν τα φιλέτα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Κατηγορίες: Ετικέτες: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *