Loader

Κράκερς πολυσπόρια

2016-04-24
  • Μερίδες: 4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

27/4/16

Κράκερς πολυσπόρια πραγματικά εκπληκτικά. Κι αν στην αγορά κυκλοφορούν πάνω από 10.000 διαφορετικά είδη, εξαιρετικά σε ποιότητα και σε νοστιμιά, για άλλη μια φορά θα επαναλάβω, πως σαν τα σπιτικά δεν έχει. Όπως λέει και το όνομα τους, έχουν πολλά σπόρια αλλά λίγο κόπο. Πλούσια σε φυτικές ίνες και «καλά» λιπαρά, απαραίτητα για τον οργανισμό μας.

seedcrack (3) seedcrack (6)

Συστατικά  

½ φλιτζάνι ηλιόσπορος

½ φλιτζάνι σουσάμι

1 φλιτζάνι λιναρόσπορος κοπανισμένος

1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσπορος

1 φλιτζάνι αλεύρι βρώμης*

Μια πρέζα αλάτι

½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα (προαιρετικά)**

1/3 της κουταλιάς του γλυκού σκόρδο σκόνη (προαιρετικά)**

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι νερό

*Αν δεν έχουμε αλεύρι βρώμης, βάζουμε στο multi νιφάδες βρώμης και τις χτυπάμε να γίνουν σκόνη.

**Για πιο ουδέτερη γεύση, μπορούμε να παραλείψουμε την πάπρικα και τη σκόνη σκόρδου. Αντιθέτως αν θέλουμε πιο αλμυρή αίσθηση, συμπληρώνουμε κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας.

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα στεγνά υλικά και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι και το νερό λίγο λίγο ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα ενιαίο και υδαρές.

Βήμα 2

Το απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το κάνουμε όσο πιο λεπτό γίνεται. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 45-50 λεπτά.

Βήμα 3

Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε διάφορα κομμάτια με τα χέρια και τα φυλάμε σε αεροστεγή συσκευασία για να διατηρηθούν φρέσκα περισσότερες μέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *