Loader

Αφράτα τυρομπαστουνάκια

2015-07-27
  • Ποσότητα: 16-18 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

27/7/15

Αφράτα τυρομπαστουνάκια για μικρούς και μεγάλους με τη ζύμη πίτσας που μας έμεινε.

kritsiniafronion (1) kritsiniafronion (3)

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές του γλυκού baking powder
  • Λίγο αλατοπίπερο
  • ½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • 2 κουταλιές της σούπας θυμάρι
  • 1/3 του φλιτζανιού γραβιέρα τριμμένη ή ότι σκληρό τυρί έχουμε
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι νερό ή όσο χρειαστεί
  • 1 φλιτζάνι τηγανητά κρεμμύδια (fried onions, συσκευασμένα) ή πατατάκια θρυμματισμένα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ με το ειδικό εργαλείο για ζύμες, αφήνοντας το νερό για το τέλος.

Βήμα 2

Χτυπάμε και συμπληρώνουμε το νερό που αναγράφεται στα συστατικά ή όσο χρειαστεί μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη ελαστική, μαλακή , που κολλάει ελαφρά στα χέρια.

Βήμα 3

Πλάθουμε μακρόστενα κομμάτια της ζύμης όπως τα κριτσίνια και τα περνάμε από τα κρεμμύδια ή τα πατατάκια που τα έχουμε βάλει σε μακρόστενη πιατέλα.

Βήμα 4

Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσει η ζύμη. Σερβίρουμε αμέσως ή τα αφήνουμε να κρυώσουν για να τα βάλουμε σε μπολ με καπάκι ή αεροστεγή συσκευασία που θα τα διατηρήσει επιπλέον μέρες φρέσκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *