Loader

Καλοκαιρινό τουρλού

2013-07-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

 

2μελιτζάνες κομμένες σε κύβους

2σκελ.σκόρδο

Αλατοπίπερο

Λάδι

1κ.σ.βασιλικός ξερός

1κ.σ.δυόσμος ξερός

1ντομάτα τριμμένη

1πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λωρίδες

1μεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους

Οδηγίες

Βήμα 1

Αραδιάζουμε σε πυρέξ τις μελιτζάνες, την πατάτα και την πιπεριά. Διασκορπίζουμε από πάνω την τριμμένη ντομάτα. Βάζουμε στο multi το σκόρδο, το λάδι, το αλατοπίπερο και τα μυρωδικά και τα χτυπάμε. Περιχύνουμε με αυτό τα υπόλοιπα λαχανικά και συμπληρώνουμε 1 ποτήρι νερό. Καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 10 λεπτά. Το τρώμε ζεστό ή κρύο ως κυρίως πιάτο ή ως συνοδευτικό για μπιφτέκια ή ψητό κρέας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *