Loader

Κριθαρότο με κρόκο και φέτα

2013-08-03
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

200γρ.κριθαράκι μέτριο

Λάδι

1λίτρο ζωμός λαχανικών

Αλατοπίπερο

12ντοματίνια ολόκληρα

150γρ.φέτα θρυμματισμένη

1/2φλ.κρασί λευκό

1σκελ.σκόρδο λιωμένη

1μικρό κρεμμύδι τριμμένο

1κλωνάρι θυμάρι τα φύλλα του

1κ.σ.βούτυρο

3-4ίνες κρόκου Κοζάνης

Οδηγίες

Βήμα 1

Διαλύουμε τον κρόκο στο κρασί. Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κριθαράκι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό κάθε φορά που το απορροφάει, όπως κάνουμε και στο ριζότο, ανακατεύοντας που και που. Ρίχνουμε τα ντοματίνια ,αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Μόλις τελειώσει ο ζωμός αλλά κρατάει ακόμα ζουμερό ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε λίγο πάνω στο μάτι να φουσκώσει το κριθαράκι. Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό με θρυμματισμένη φέτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *