Loader

Κέικ μπανάνα με βρώμη και κομματάκια σοκολάτας

2014-05-23
  • Yield: 1 μεγάλο κέικ
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 40λ
  • Ready In: 60λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

2/6/14

Ας αρχίσουμε τη βδομάδα μας γλυκά αγαπημένοι μου cookmaniacs. Κέικ μπανάνα με βρώμη και κομματάκια σοκολάτας. Για τον καφέ, το πρωινό, το γραφείο, το σνακ των παιδιών. Αξιοποιούμε ότι σοκολατάκια ή σοκολάτες  μας έχουν μείνει σπίτι, από διάφορες περιστάσεις ή απλά ψιλοκόβουμε κουβερτούρα αλλά και τις μπανάνες μας που έχουν αρχίσει να μαυρίζουν και έχουμε πανεύκολα ένα πεντανόστιμο κέικ γλύκισμα.

bananaoatcake (1) bananaoatcake (6)

Ingredients

  • 3 πολύ ώριμες μπανάνες
  • 2 αυγά
  • 1/3 του φλιτζανιού αραβοσιτέλαιο
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 2/3 της κουταλιάς του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
  • 50-60gr. Διάφορα σοκολατάκια , ψιλοκομμένα

Method

Step 1

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε τις 2 μπανάνες, ελαφρά λιωμένες (τις πιέζουμε με τα δάχτυλα ή ένα πιρούνι) και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Step 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking , τις 3 κουταλιές βρώμης και την κανέλα και τα ρίχνουμε στο μείγμα μπανάνας. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ ή ένα μεγάλο κουτάλι και τέλος προσθέτουμε τα σοκολατάκια.

Step 3

Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε από πάνω την τελευταία μπανάνα κομμένη σε φετάκια και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη βρώμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40-50 λεπτά.

Step 4

Το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε. Διατηρείται αρκετές μέρες φρέσκο, αν το φυλάξουμε σε σκεύος με καπάκι ή τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *