Loader

Mac ‘n cheese muffins

2013-05-30
  • Yield: 12
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 15λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

  • Τρουφάκια από cookies που έμειναν

Συστατικά  

 

250γρ.κοφτό μακαρονάκι βρασμένο

2κ.σ.βούτυρο και λίγο ακόμα για τα φορμάκια

1κ.γλ.πάπρικα

1/4φλ.παρμεζάνα τριμμένη

3/4φλ.γάλα

1φλ.αλεύρι

1φλ.ανάμικτα τυριά τριμμένα

1/2φλ.τσένταρ τριμμένο

Αλατοπίπερο

2αυγά χτυπημένα

Method

Step 1

Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλεύρι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Μόλις πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ανάμικτα τυριά, το τσένταρ, αλατοπίπερο, την πάπρικα και τα αυγά. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα μεταφέρουμε σε μπολ μαζί με το μακαρονάκι. Αφού τα ανακατέψουμε όλα βουτυρώνουμε 12 φορμάκια για σουφλέ ή μια φόρμα 12 θέσεων για muffins και ρίχνουμε 1-2 κουταλιές από το μείγμα σε κάθε θήκη. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα ξεφορμάρουμε για να σερβίρουμε.

Κατηγορία Συνταγής: , , Ετικέτες: , Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *