Loader

Εύκολη ελαφριά τυρόπιτα

2013-06-18
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1 ½ φλ.γάλα χλιαρό

Αλατοπίπερο

1φλ.φέτα θρυμματισμένη

2/3φλ.κατίκι

3αυγά χτυπημένα

1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ

1κ.σ.δυόσμος ξερός

Λάδι

1κ.γλ.πάπρικα

1φλ.γκούντα τριμμένο

1φλ.καλαμποκάλευρο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη φέτα με το κατίκι και τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το δυόσμο. Ανακατεύουμε καλά τα 2 μείγματα και τα μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψάκι. Πασπαλίζουμε με το γκούντα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά περίπου. Το κόβουμε σε κομμάτια αφού κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *