Loader

Γλυκόξινο και καραμελωμένο μπολ

2014-10-05
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

9/10/14

Γλυκόξινο και καραμελωμένο μπολ. Ένα γεύμα σαλάτα επιδόρπιο. Ένα μπολ 3 σε 1. Κυριώς πιάτο με σαλάτα και το φρούτο ανακατεμένα. Χορταστικό, πλήρες και εύκολο! Με μια λέξη ιδανικό. Δεν θα βάλω δοσολογίες σκόπιμα. Προσθέτουμε ή αφαιρούμε υλικά κατά βούληση και φυσικά,όρεξη.

bowlprs (1) bowlprs (5)

Συστατικά

  • Αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
  • Κάππαρη
  • Λόλα ή άλλο πράσινο σαλατικό της αρεσκείας μας
  • Κοτόπουλο φιλέτο σε λωρίδες μαγειρεμένο ανάλογα τα γούστα
  • Πορτοκαλι πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • Κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
  • Σταφύλια λευκά, χωρίς κουκούτσι
  • Καστανό ρύζι μαγειρεμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι balsamico
  • Ζάχαρη
  • Αλατοπίπερο
  • Σουσάμι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα πράσινα σαλατικά με το αγγούρι και τη κάππαρη. Τα κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα σταφύλια, ταυτόχρονα, σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά. Ραντίζουμε με λίγο balsamico και ανακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και τα αφήνουμε πάνω στην εστία.

Βήμα 3

Σε μεγάλο μπολ ή περισσότερα, μικρότερου μεγέθους βάζουμε βάζουμε σε μια γωνία το μείγμα σαλατικών. Δίπλα το ρύζι και από πάνω το κοτόπουλο και στο υπόλοιπο το μείγμα σταφυλιού πιπεριάς.

Βήμα 4

Ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο, ξύδι balsamico και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Διασκορπίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε. Ανακατεύουμε στο τραπέζι ή ο καθένας στο μπολ του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *