Loader

Κράκερς με γλυκόξινο pesto και κατίκι

2015-05-16
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

23/5/15

Κράκερς με γλυκόξινο pesto και κατίκι για ένα καλοκαιρινό και εύκολο καναπεδάκι που θα συνοδεύσει το κρασί μας με απίστευτα εθιστικό τρόπο.

pestokatiki (1) pestokatiki (3)

Συστατικά  

Για το pesto:

½ φλιτζάνι φύλλα βασιλικού

Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

2 κουταλιές του γλυκού μέλι

1 σκελίδα σκόρδο

3 κουταλιές της σούπας φουντούκια ή κουκουνάρι

1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

1/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη

Για το σερβίρισμα:

200gr. Κατίκι ή ρικότα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Κράκερς της επιλογής μας ή φρυγανισμένο ψωμί

Οδηγίες

Βήμα 1

Για το pesto: Βάζουμε όλα τα υλικά για το pesto στο multi και τα χτυπάμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο και το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε και για άλλες 3-4 ημέρες.

Βήμα 2

Για το σερβίρισμα: Ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μπολ ή το multi, το κατίκι με το λάδι και λίγο αλατοπίπερο μέχρι να αφρατέψει. Το φυλάμε σε θερμοκρασία δωματίου λίγο πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 3

Βάζουμε το κατίκι σε πιάτο και πιέζουμε με ένα μεγάλο κουτάλι να κάνει μια λακκούβα στο κέντρο. Τοποθετούμε όση ποσότητα χωράει από το pesto, στη λακκούβα που δημιουργήσαμε. Ραντίζουμε με λίγο εξτρά ελαιόλαδο και διασκορπίζουμε τριγύρω τα κράκερς για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *