Loader

Εύκολα κριτσινοψωμάκια για το πασχαλινό τραπέζι

2014-04-16
  • Ποσότητα: 20 τεμάχια περίπου
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

20/4/14

Εύκολα κριτσινοψωμάκια για το πασχαλινό τραπέζι για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και να πρωτοτυπήσουμε στα γρήγορα. Τρώγονται πριν, στην διάρκεια και μετά το φαγητό αλλά και την επόμενη μέρα, αν μείνουν!

briebresaola (4)

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 180gr. Τυρί brie ή άλλο κρεμώδες τυρί της επιλογής μας
  • 80gr. Bresaola πολύ ψιλοκομμένη ή prosciutto ή bacon

Οδηγίες

Βήμα 1

Πιέζουμε με ένα πιρούνι το brie και το ανακατεύουμε με το μισό φλιτζάνι νερό.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη βρώμη, το αλεύρι, τη μουστάρδα, το λάδι, το αλατοπίπερο, την πάπρικα και το υπόλοιπο νερό. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά με ένα μεγάλο κουτάλι και κατόπιν ρίχνουμε το μίγμα τυριού, την παρμεζάνα και το αλλαντικό που θα χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 3

Με καθαρά χέρια ζυμώνουμε λίγο ώστε να αποκτήσουμε μια ενιαία ζύμη. Την χωρίζουμε σε 6-8 κομμάτια και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε μακρόστενο σχήμα με τη βοήθεια του πλάστη, ενδιάμεσου πάχους. Κόβουμε με ένα μαχαίρι σε 2-3 λωρίδες και τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 10-12 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *