Loader

Καπνιστό σπιτικό τυράκι με γάλα και πάπρικα

2013-10-06
  • Ποσότητα: 200gr.
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

6/10/13

Νέα σεζόν , νέο κούρεμα! Ήταν η ώρα της αλλαγής μου γι’ αυτό και τόλμησα επιτέλους τις περιβόητες αφέλειες που τόσα χρόνια φοβόμουν, καθώς όλοι έλεγαν ότι λόγω σχήματος προσώπου δεν μου πάνε.

Και θα μου πείτε, άλλαξε το σχήμα του προσώπου σου; Όχι, απλά άλλαξα εγώ διάθεση και γούστα, απ’ ότι φαίνεται. Είπα αυτό που λένε, να το τολμήσω. Στην τελική , όπως λέει πάντα η γιαγιά μου, τρίχες είναι, θα μεγαλώσουν… το αποτέλεσμα πάντως, ευτυχώς δεν με έκανε να ανυπομονώ για αυτό το μεγάλωμα τρίχας αφού η αποδοχή από τους αγαπημένους μου, ήταν εξαιρετική! Τολμάμε λοιπόν, στο μαλλί, στο σπίτι, στις σχέσεις και φυσικά στην κουζίνα! Το πολύ πολύ, να παραγγείλουμε απ’ έξω!

Συστατικά  

3 φλιτζάνια γάλα

2αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρά χτυπημένα

Μια πρέζα καπνιστό αλάτι ή κοινό

Χυμό ½ λεμονιού

Πάπρικα γλυκιά

Οδηγίες

Βήμα 1

Ρίχνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε να ζεσταθεί μέχρι να πάρει βράση, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν το γάλα αρχίσει να παίρνει βράση, ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Περιμένουμε να πάρει βράση , χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά σιγά , ανακατεύοντας και κατόπιν το χυμό λεμονιού. Το ανακατεύουμε κατά διαστήματα για 7-10 λεπτά όσο το γάλα θα αρχίσει να πήζει. Όταν αρχίζει να κάνει χοντρά κομμάτια και να κιτρινίζει ελαφρά το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Βάζουμε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι 2-3 τούλια το ένα πάνω στο άλλο και σουρώνουμε εκεί το μείγμα μας. Αφήνουμε να στραγγίξει τελείως ακουμπώντας πάνω του κάτι βαρύ και το πασπαλίζουμε με πάπρικα. Το αφήνουμε με το βάρος, αν γίνεται, στο ψυγείο για όλο το βράδυ.

Βήμα 4

Την επομένη το βγάζουμε από τα τούλια και το κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας για να το σερβίρουμε.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.mementobracelet.com/2013/09/homemade-cheese-recipe.html

Κατηγορία Συνταγής: , Ετικέτες: , , Συστατικά: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *