Loader

Χριστούγεννα 2016 Πρωτοχρονιά 2017

Από : | 0 Σχόλια | On : 14/12/2016 | Κατηγορία : Ιστορίες της κουζίνας

Φέτος φίλοι μου δεν έχω πολλά λόγια να σας πω. Ή μάλλον τώρα που έχω πολλά. Πάρα πολλά. Δεν έχω χρόνο. Άλλαξε τόσο πολύ η ζωή μου τον τελευταίο χρόνο που ούτε και εγώ το κατάλαβα. Δυο νέες ζωούλες ήρθαν στο σπιτικό μας και το γέμισαν χαρά, αισιοδοξία, ελπίδα, αγκαλιές και πολύ πολύ κούραση. Ούτε και εγώ η ίδια δεν ξέρω πως κατάφερα και βρήκα χρόνο και ετοίμασα αυτά που θα σας παρουσιάσω πιο κάτω. Ελπίζω με το λιγοστό μου κουράγιο και την τεράστια ευτυχία να κατάφερα να σας φτιάξω πράγματα που θα σας βοηθήσουν κάπως στο εορταστικό σας μενού. Εγώ υλοποιώντας κάθε μια από αυτές, έπαιρνα δύναμη, χαλάρωνα και ένιωθα δημιουργική.

sweetbread-1 prunebr-4

Όπως κάθε χρόνο άλλωστε, οι συνταγές είναι εύκολες, οικονομικές και αρκετά γρήγορες. Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά συνειδητοποίησα τι σημαίνει πραγματική έλλειψη χρόνου και βγάζω το καπέλο στις γυναίκες που συγχρόνως με όλα τα υπόλοιπα δουλεύουν, είναι μητέρες, νοικοκυρές και τόσα πολλά ακόμα. Έχω την ευκαιρία να εργάζομαι από το σπίτι και αυτό μου δίνει μεγάλη άνεση όσο αφορά τα παιδιά και το νοικοκυριό, παρότι δίδυμα. Δεν ξέρω πως θα τα κατάφερνα αν έπρεπε να τα αποχωριστώ γι’ αυτό και σας συγχαίρω κυρίες μου!

cocotruf-7 rosembiscuit-4

Επιπλέον είμαστε και το ωραίο φύλλο, πράγμα που ζητά αρκετή αφοσίωση και στον εαυτό μας. Επομένως δεν υπάρχει λόγος να κλειστούμε στην κουζίνα. Και για να μην παρεξηγηθούν  οι φίλοι, άντρες, πατεράδες και όλα τα αρσενικά που μας παρακολουθούν, να ξέρετε πως δεν απαξιώνω καθόλου το ρόλο σας. Λίγα και καλά πράγματα λοιπόν στο τραπέζι μας, μαζί με πολύ αγάπη από την οικογένεια μας και όσους θα γιορτάσουν μαζί μας, αρκούν για αληθινά ευτυχισμένες γιορτές. Σας εύχομαι από καρδιάς, ότι καλύτερο για τον καθένα σας ξεχωριστά, με υγεία και αγάπη! Καλή Χρονιά και καλά να περάσετε.

chrcol-7 turkvegg-7

Γαλοπούλα σούπα με πολλά λαχανικά

Κολοκυθόπιτα Χριστουγεννιάτικη

Ρολό κιμά με μήλα και καρότα

Καστανό ρύζι με ξινολάχανο και δαμάσκηνα

Γλυκό γεμιστό ψωμί

Σιροπιαστό κέικ με τρούφα και καρύδα

Μπισκότα με γκούντα και δενδρολίβανο

Ιταλικό γιορτινό ψωμί

Γιορτινή λαχανοσαλάτα με φρούτα

Γαλοπούλα με μείγμα μυρωδικών και κρασάτα λαχανικά

Sauce ελαιόλαδου μεσογειακή

Γέμιση με ψωμί και καρύδια

Άλειμμα λευκής σοκολάτας με κολοκύθα

Σαλάτα παντζάρι με πράσινο μήλο και σέλερι

dippingoil-4 pumpspr-3

& 2 βασιλόπιτες

almvas-6 cornvas-6

Βασιλόπιτα αμυγδάλου

Χρυσή βασιλόπιτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *