Loader

Sauce ελαιόλαδου μεσογειακή

2016-12-14
  • Μερίδες: 4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος:
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

29/12/16

Sauce ελαιόλαδου μεσογειακή για να βουτήξουμε παξιμάδια, φρεσκοψημένα ψωμάκια,να ραντίσουμε τις σαλάτες μας ή να δώσουμε γεύση στην πιο απλή μακαρονάδα που θα λατρέψετε! Ιδανική για να μπει στο γιορτινό τραπέζι αν θα είστε σίγουροι πως θα έχετε αρκετά αποθέματα αλκοόλ, γιατί ταιριάζουν πολύ!

dippingoil-1dippingoil-5

Συστατικά

  • 3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελιές Καλαμών, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 3-4 φιλέτα αντζούγιας
  • ½ κουταλιά του γλυκού μπούκοβο
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού βασιλικός ξερός ή φρέσκος ψιλοκομμένος
  • ¼ του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τις λιαστές ντομάτες σε βραστό νερό για 5 λεπτά εκτός αν χρησιμοποιήσετε ντομάτες σε βάζο που είναι μουλιασμένες από το λάδι.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε σε ένα μέτριο τηγάνι 2-3 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε τις αντζούγιες και το μπούκοβο. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να λιώσουν οι αντζούγιες. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις ελιές και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.

Βήμα 3

Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και ρίχνουμε το τυρί και τον βασιλικό Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά περίπου.

Βήμα 4

Σερβίρουμε με φρεσκοψημένο ψωμί ή παξιμάδια για βούτηγμα, σαν sauce πάνω σε πράσινες σαλάτες ή όπως προτιμάμε. Αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο 3-4 ημέρες και το χρησιμοποιούμε αφού το βγάλουμε λίγη ώρα πριν να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *