Loader

Καστανό ρύζι με ξινολάχανο και δαμάσκηνα

2016-12-14
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

22/12/16

Καστανό ρύζι με ξινολάχανο και δαμάσκηνα και ένα μαγειρικό θαύμα θα αποκαλυφθεί στο πιάτο μας. Σαν το θαύμα των Χριστουγέννων, με τη μαγεία των γιορτών και την αγάπη των ημερών.

prunebr-4 prunebr-7

 

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια ξινολάχανο
  • 20 δαμάσκηνα ξερά
  • 1 φλιτζάνι καστανό ρύζι
  • 3 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • Μια πρέζα τσίλι σκόνη ή ανάλογα τα γούστα
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ξινολάχανο και πασπαλίζουμε με το κύμινο και την πάπρικα.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το ρύζι, τα φύλλα δάφνης και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το ζωμό και τα δαμάσκηνα και αφήνουμε να μαγειρευτεί με κλειστό καπάκι για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι αλλά να μην «στεγνώσει».

Βήμα 3

Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης σερβίρουμε αμέσως σαν κύριο ή συνοδευτικό πιάτο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *