Loader

Σιροπιαστό κέικ με τρούφα και καρύδα

2016-12-14
  • Μερίδες: 12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:30 ω
  • Χρόνος μαγειρικής: 50λ
  • Έτοιμο σε: 2:20 ω
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

24/12/16

Σιροπιαστό κέικ με τρούφα και καρύδα για ένα νόστιμο και εύκολο γλυκό που θα απολαύσει ακόμα και ο πιο δύσκολος καλεσμένος. Σερβίρουμε με παγωτό όσο είναι ζεστό αλλά ακόμα κι όταν το γλυκό κρυώσει!

cocotruf-1 cocotruf-5

Συστατικά  

1 φλιτζάνι ζάχαρη

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 αυγά

1 φλιτζάνι τρούφα

1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο

1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού

Ξύσμα από ½ πορτοκάλι

1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό

1 ½ κουταλιά του γλυκού baking powder

Για το σιρόπι:

2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη

2 φλιτζάνια νερό

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα.

Βήμα2

Προσθέτουμε το ξύσμα, το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, το ινδοκάρυδο και την τρούφα. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το baking powder.

Βήμα3

Μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε την επιφάνεια ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά.

Βήμα4

Εντωμεταξύ ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη για το σιρόπι, σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα5

Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο το χαράσσουμε και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά για τουλάχιστον μια ώρα. Σερβίρουμε το γλυκό σκέτο, με παγωτό ή όπως μας αρέσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *