Tapenade
Το γαλλικό tapenade είναι ένας πολτός από ελιές, κάππαρη, αντζούγιες και ελαιόλαδο ιδιαίτερα δημοφιλές στη νότια Γαλλία σαν ορεκτικό. Εμένα ως γνωστόν, όλα τα αλείμματα, ντιπ και γενικά ότι απλώνετε με κουταλάκι, μου είναι πολύ πολύ αγαπημένα. Ένα είδος πολτού/ πατέ ελιάς με έντονη γεύση που μπορεί να συνοδεύσει το κρασί μας μαζί με κράκερς ή λαχανικά αλλά και να δώσει άλλη νότα στα σάντουιτς μας. Αν με ρωτάτε, το tapenade μου αρέσει ιδιαιτέρως με ψάρι και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.
Οι συνταγές που σας προτείνουμε είναι εύκολες, πικάντικες και δοκιμασμένα αποδεκτές. Έχουν νότες μεσογείου και αυτό κάνει ίσως το tapenade περισσότερο οικείο στις γεύσεις μας. Θα σας ενθουσιάσει και θα εντυπωσιάσει κάθε δύσκολο συνδαιτυμόνα. Τώρα που ανοίγει ο καιρός, έχετέ το στο ψυγείο σας και θα σας «σώσει» από πολλές έκτακτες ανάγκες σερβιρίσματος
- Tapenade ελιάς με αντζούγιες και κάππαρη
- Tapenade ελιάς με αντζούγιες και ξερά σύκα
- Παϊδάκια και tapenade με λιαστή ντομάτα και καππαρόφυλλα
- Ρολάκια τορτίγιας με 2 γεύσεις
- Ελιόψωμο με tapenade και κασέρι
- Ντοματοσαλάτα με tapenade καπνιστού τόνου
- Χταπόδι με tapenade λιαστής ντομάτας