Loader

Ντοματοσαλάτα με tapenade καπνιστού τόνου

2015-04-26
  • Μερίδες: 4
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

2/5/15

Ντοματοσαλάτα με tapenade καπνιστού τόνου και μπόλικα κρουτόν για να έχετε εύκολα, σπιτικά και υγιεινά ένα νόστιμο γεύμα!

tunatapen (1)tunatapen (6)

Συστατικά

  • 230gr. Πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριά
  • 1 ½ Κουταλιά της σούπας κάππαρη
  • 1 κονσέρβα τόνος καπνιστός
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας ξερό θυμάρι
  • ¼ του φλιτζανιού δυόσμος φρέσκος ή μέντα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Αλατοπίπερο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 Κουταλιά του γλυκού ζάχαρη, προαιρετικά
  • 900gr. Ντοματίνια βελανίδια ή ότι προτιμάμε
  • Κύβοι φρέσκου ή φρυγανισμένου ψωμιού

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε στο multi τις ελιές, την κάππαρη, τον τόνο και το σκόρδο και τα χτυπάμε, συμπληρώνοντας λάδι μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη πάστα.

Βήμα 2

Βάζουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια, ελαφρά χαραγμένα με το δυόσμο, τον μαϊντανό, το θυμάρι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο και το υπόλοιπο λάδι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και μεταφέρουμε σε βαθύ μπολ.

Βήμα 3

Διασκορπίζουμε κουταλιές από το μείγμα – tapenade –τόνου που ετοιμάσαμε και σερβίρουμε αμέσως με κυβάκια ψωμιού της επιλογής μας ή κρουτόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *