Loader

Ελιόψωμο με tapenade και κασέρι

2015-04-26
  • Μερίδες: 5-8
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

1/5/15

Ελιόψωμο με tapenade και κασέρι με πλούσια, χορταστική γεύση που θα σας ενθουσιάσει.

tapolivebread (1) tapolivebread (7)

Συστατικά  

1 και 2/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές του γλυκού baking powder

Αλατοπίπερο

3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

½ φλιτζάνι γάλα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για τη φόρμα

2/3 του φλιτζανιού tapenade με ελιές Καλαμών και λιαστές ντομάτες ή πατέ ελιάς

1 ½ φλιτζάνι κασέρι τριμμένο

Ξύσμα από ένα λεμόνι

 

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το baking και το αλάτι.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο, χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γάλα, το λάδι και το tapenade. Τα ενώνουμε με το μείγμα αλευριού και προσθέτουμε το τυρί και το ξύσμα λεμονιού.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ελαφρά λαδωμένη μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 10 λεπτά.

Βήμα 4

Στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 180C και ψήνουμε για άλλα 35 λεπτά.

Βήμα 5

Αφήνουμε να κρυώσει και το βγάζουμε από τη φόρμα. Το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *