Loader

Τηγανιά με ντοματίνια

2013-06-08
  • Μερίδες: 4-5
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

1/3/16

Τηγανιά με ντοματίνια στο τραπέζι μας σήμερα πρώτη του μήνα. Μαγειρεμένο σε wok για ζουμερό και τρυφερό αποτέλεσμα θα έχετε σπιτικό φαγητό χωρίς πολύ κόπο. Καλό μήνα σε όλους!

tiganiantom (2) tiganiantom (3)

Συστατικά

  • 800gr. Χοιρινό κομμένο για τηγανιά
  • Αλατοπίπερο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • ½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • 20 ντοματίνια
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Χυμός από 2 λεμόνια

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε το κρέας σε μπόλικο νερό και το ξαφρίζουμε. Το σουρώνουμε και το φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά από το λάδι στο wok και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να γυαλίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και σε ½ λεπτό ρίχνουμε το κρέας.

Βήμα 3

Σοτάρουμε 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού. Διαλύουμε τη μουστάρδα σε 1 ½ φλιτζάνι νερό και το ρίχνουμε στο σκεύος. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κύμινο ,το καγιέν και τη ρίγανη.

Βήμα 4

Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να απορροφήσει τα μισά υγρά.

Βήμα 5

Ρίχνουμε τα ντοματίνια και το υπόλοιπο λάδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, με σκεπασμένο το σκεύος για άλλα 10-15 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί 5-10 λεπτά.

Βήμα 6

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και / ή μπόλικο φρέσκο ψωμί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *