Loader

Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι

2013-07-13
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (1 / 5)

1 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  


1μελιτζάνα φλάσκα μεγάλη
3σκελ.σκόρδο
Λάδι
3κ.σ.ταχίνι
3κ.σ.χυμό λεμόνι
Αλατοπίπερο
Κόκκινο πιπέρι και μαιντανός για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε τη μελιτζάνα στη μέση. Την τοποθετούμε σε ταψί με την φλούδα προς τα κάτω, την ραντίζουμε με λάδι και την αλατίζουμε. Ψήνουμε στους 190C για μισή ώρα ή μέχρι να ψηθεί η σάρκα. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και αδειάζουμε τη σάρκα μέσα στο multi. Προσθέτουμε το λάδι, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το αλατοπίπερο και τα πολτοποιούμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το σερβίρουμε σε μπωλάκια πασπαλισμένο με κόκκινο πιπέρι και μαιντανό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *