Loader

Η μακαρονάδα του ταλαιπωρημένου ταξιδιώτη

2013-08-19
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

18/8/13

Τέλος διακοπών, έπειτα από μια κουραστική χρονιά, ψυχικώς και σωματικώς.

Ένα από τα πιο ευχάριστα διαλείμματα της καθημερινότητας καθενός από εμάς είναι ομολογουμένως αυτό των καλοκαιρινών διακοπών.

Πάντα έλεγα πως μέχρι το Πάσχα συζητάμε για τις διακοπές που πήγαμε και μετά το Πάσχα για τις διακοπές που σχεδιάζουμε να πάμε. Βέβαια για πόσο κόσμο ήταν αυτό εφικτό και φέτος, δύσκολο να πω.

Ότι και αν κάνατε, εύχομαι να σας γέμισε, να σας ξεκούρασε και να σας αναπτέρωσε λιγάκι την πεσμένη διάθεση που βλέπω να κυριαρχεί γύρω μου και δεν πρέπει να το βλέπω μόνο εγώ.

Όσο έχει να κάνει τις δικές μας διακοπές, ομολογουμένως ήταν πολύ πολύ καλές, αλλά όπως όλα τα όμορφα πράγματα..πέρασε τόσο πολύ γρήγορα.

Εννιά μερούλες Μύκονο είχε το πρόγραμμα με φαγητό, ύπνο, χαλάρωμα, δροσερά κοκτέιλ, διάβασμα βιβλίων και χάζι.

Πότε της φανταστικής θάλασσας από διάφορα μέρη του νησιού και πότε των κάθε λογής ανθρώπων που συναντά κανείς σε αυτό το κοσμοπολίτικο μέρος των Κυκλάδων και όσοι την έχετε επισκεφτεί μπορείτε να καταλάβετε τι εννοώ.

Μια χορταστική μακαρονάδα, χαμηλή σε λιπαρά και πλούσια σε βιταμίνες ιδανική μετά από κάθε διακοπο-κρεπάλη!

 

Συστατικά  

 

Ζυμαρικά ολικής άλεσης, ανάλογα την όρεξη (προσαρμόζουμε και τα υπόλοιπα υλικά στις αναλογίες, εδώ οι δοσολογίες των υπόλοιπων υλικών, πλην των ζυμαρικών , προορίζονται για 2 άτομα)

Ελαιόλαδο

1μεγάλο καρότο τριμμένο

1φλιτζάνι φασολάκια πράσινα πλατιά, βρασμένα και κομμένα στα 2 ή στα 3

¼ του φλιτζανιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι , κομμένες στη μέση

1/3του φλιτζανιού καλαμπόκι κονσέρβας

1/4του φλιτζανιού ανθότυρο θρυμματισμένο

Αλατοπίπερο

½ κουταλιά του γλυκού Zaatar mix ή μυρωδικά της αρεσκείας σας

1μέτρια ντομάτα τριμμένη

Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τριμμένο καρότο, τα φασολάκια, το καλαμπόκι και τις ελιές. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή wok ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και το θρυμματισμένο ανθότυρο σε μέτρια φωτιά. Ραντίζουμε με 1 κουταλιά λάδι, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το zaatar ή το μυρωδικό που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι. Σερβίρουμε αμέσως ραντίζοντας με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και παρμεζάνα κατά βούληση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *