Loader

Tapenade ελιάς με αντζούγιες και κάππαρη

2015-04-26
  • Yield: 1/2 φλιτζάνι
  • Prep Time: 15λ
  • Ready In: 15λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

27/4/15

Tapenade ελιάς με αντζούγιες και κάππαρη για ένα πικάντικο άλειμμα ή ντιπ που θα συνοδεύσει τα ποτάκια μας στην αυλή ή το μπαλκόνι, στα γλυκά ανοιξιάτικα βράδια.

tapenadeanchovie (2)

Ingredients

  • ¼ του φλιτζανιού πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • 2-3 φιλέτα αντζούγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • Χυμός 1 λεμονιού

Method

Step 1

Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή.

Step 2

Διατηρούμε το tapenade στο ψυγείο, σε βάζο με καπάκι, συμπληρώνοντας λίγο ακόμα ελαιόλαδο να καλυφθεί η επιφάνεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *