Loader

Τρουφάκια του Αγίου Βαλεντίνου

2017-02-13
  • Ποσότητα: 30 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

14/2/17

Τρουφάκια του Αγίου Βαλεντίνου για φέτος, φίλες και φίλοι και πάλι καλά. Άλλες χρονιές η αλήθεια είναι πως ετοίμαζα ολόκληρο μενού. Αυτή τη χρονιά, ο Άγιος Βαλεντίνος για εμάς, έχει πάρει σάρκα και οστά στα δυο καταπληκτικά παιδάκια μας, οπότε που χρόνος για ρομαντζάδα. Κι αν ξεκλέψουμε και 20 λεπτά μόνοι μας, πάλι καλά θα πούμε. Ωστόσο τα συγκεκριμένα τρουφάκια, δεν αφορούν μόνο όσους είναι ερωτευμένοι με κάποιο πρόσωπο. Μόνο και μόνο η ύπαρξη μερέντας στη συγκεκριμένη συνταγή, θα σας κάνουν να υμνήσετε τον έρωτα!

Συστατικά

  • 8 κουταλιές της σούπας μερέντα ή άλλο αντίστοιχο προϊόν
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 μεγάλο φλιτζάνι μπισκότα ή δημητριακά της αρεσκείας σας, σπασμένα καλά, όχι θρυμματισμένα
  • Τρούφα σοκολάτας για την επικάλυψη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τη μερέντα και το βούτυρο σε μπολ και τα λιώνουμε για 1-2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων.

Βήμα 2

Ρίχνουμε μέσα τα δημητριακά ή τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει θερμοκρασία δωματίου για 20-30 λεπτά.

Βήμα 3

Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, στο μέγεθος καρυδιού ή όσο μας αρέσει και τα περνάμε από την τρούφα, όπως τα κεφτεδάκια στο αλεύρι.

Βήμα 4

Τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ή όλο το βράδυ και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *