Loader

Σκορδόψωμα με τυρί και μαϊντανό από ζύμη πίτας

2016-05-27
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

27/5/16

Σκορδόψωμα με τυρί και μαϊντανό από ζύμη πίτας που δεν μένει ποτέ. Αντιθέτως σπίτι μας φροντίζω να περισσεύει πάντα για να έχω μετά την ευκαιρία να βάλω τη φαντασία μου να οργιάσει. Την σκόνη σκόρδου στα υλικά της συνταγής μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με φρέσκο σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένο για ακόμη πιο έντονη γεύση.

garlpd (4) garlpd (5)

Συστατικά

  • ½ δόση ζύμη πίτσας (περίπου 250gr.)
  • 2/3 του φλιτζανιού τυρί τριμμένο πεκορίνο ή ότι προτιμάμε
  • ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη
  • Φρεσκοτριμμένο πίπερι
  • Σιμιγδάλι ψιλό για το άνοιγμα της ζύμης
  • Ελαιόλαδο για το άλειμμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Απλώνουμε τη ζύμη σε μακρόστενο σχήμα, όπως στη φωτογραφία, πάνω σε καθαρή επιφάνεια, με τη βοήθεια του σιμιγδαλιού. Διασκορπίζουμε το τυρί, τον μαϊντανό, το σκόρδο και όσο πιπέρι θέλουμε.

Βήμα 2

Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε κομμάτια όσο 2 δάχτυλα περίπου. Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με λίγο λάδι.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20-25 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *