Loader

Πολύ τραγανές ψητές πατάτες

2016-04-24
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

29/4/16

Πολύ τραγανές ψητές  πατάτες για να συνοδεύσουμε το κρέας του Πασχαλινού γεύματος και όχι μόνο.

truly (1) truly (5)

Συστατικά

  • 6 μέτριες πατάτες
  • ¼ του φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
  • Αλατοπίπερο
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε σκεύος με καπάκι. Πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι και μπόλικο αλατοπίπερο.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ρίχνουμε το λάδι σε πυρίμαχο σκεύος και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 10-12 λεπτά να ζεσταθεί καλά.

Βήμα 3

Διασκορπίζουμε τις πατάτες και βάζουμε το σκεύος στο φούρνο για 45-50 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές πασπαλίζοντας αν θέλουμε κάποιο φρέσκο ή ξερό μυρωδικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *