Loader

Πολύ τραγανές ψητές πατάτες

2016-04-24
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

29/4/16

Πολύ τραγανές ψητές  πατάτες για να συνοδεύσουμε το κρέας του Πασχαλινού γεύματος και όχι μόνο.

truly (1) truly (5)

Συστατικά

  • 6 μέτριες πατάτες
  • ¼ του φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
  • Αλατοπίπερο
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε σκεύος με καπάκι. Πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι και μπόλικο αλατοπίπερο.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ρίχνουμε το λάδι σε πυρίμαχο σκεύος και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 10-12 λεπτά να ζεσταθεί καλά.

Βήμα 3

Διασκορπίζουμε τις πατάτες και βάζουμε το σκεύος στο φούρνο για 45-50 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές πασπαλίζοντας αν θέλουμε κάποιο φρέσκο ή ξερό μυρωδικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *