Loader

Σούπα γαλοπούλας με lime και tortilla sticks

2014-02-27
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

27/2/14

Σούπα γαλοπούλας με Lime και tortilla sticks για να ξεφύγουμε λίγο από την κλασική μαμαδίστικη κοτόσουπα ! Τι λέτε;

turkeylimesoup (3) turkeylimesoup (5)

 

Συστατικά

  • 300gr. Κρέας γαλοπούλας ψημένο και λιανισμένο ή κοτόπουλο
  • 1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι μπουκετάκια από μπρόκολο romanesco (ή ότι μπρόκολο ή κουνουπίδι έχουμε)
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • ½ κεφάλι σκόρδο με τη φλούδα
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι ντοματίνια, χαραγμένα στη μέση
  • ½ κουταλιά του γλυκού ρίγανη ξερή
  • ½ κουταλιά του γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού κύμινο
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού all spice μπαχαρικό (προαιρετικά)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2-3 πίτες τορτίγιας
  • Αλατοπίπερο
  • Χυμός Lime
  • Για το σερβίρισμα: τυρί τριμμένο, φρέσκος κόλιαντος ψιλοκομμένος, chives ή / και φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, πιπέρι καγιέν

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα ντοματίνια, το σκόρδο και το κρεμμύδι αφού τα ραντίσουμε με το μισό λάδι και τα αλατοπιπερώσουμε.

Βήμα 2

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τα κρεμμύδια και τα ντοματίνια σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο του σκόρδου άλλα 5 λεπτά.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ βάζουμε το ζωμό να πάρει βράση και ρίχνουμε την πατάτα, το υπόλοιπο λάδι, αλατοπίπερο, το ξύλο κανέλας, τη δάφνη, το κύμινο, το all spice, τα γαρύφαλλα, το θυμάρι και τη ρίγανη. Μαγειρεύουμε 10 λεπτά και προσθέτουμε το romanesco και τα ψητά ντοματίνια και κρεμμύδια.

Βήμα 4

Βράζουμε άλλα 10 λεπτά και προσθέτουμε την ψίχα του ψημένου σκόρδου , αφού αφαιρέσουμε την φλούδα (πανεύκολα), απλά πιέζοντας την με τα δάχτυλα πάνω από την κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 5

Αφαιρούμε τη δάφνη, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και ρίχνουμε το κρέας της γαλοπούλας μαζί με λίγο χυμό Lime και λίγο επιπλέον αλατοπίπερο.Ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι.

Βήμα 6

Εντωμεταξύ κόβουμε σε λωρίδες τις πίτες και τις ακουμπάμε σε αντικολλητικό ταψί. Τις ψήνουμε 2-3 λεπτά στο grill του φούρνου και τις σερβίρουμε ζεστές δίπλα ή μέσα στη σούπα μαζί με συνοδευτικά από τα προτεινόμενα ή άλλα της αρεσκείας μας και μπόλικο χυμό lime.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *