Loader

Pizza νηστίσιμη με μελιτζάνα και μανιτάρια

2014-04-12
  • Yield: 4 μεγάλα κομμάτια
  • Prep Time: 50λ
  • Cook Time: 40λ
  • Ready In: 1:30 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

12/4/14

Pizza νηστίσιμη με μελιτζάνα και μανιτάρια ή αλλιώς (αν και μετριόφρων) ένα μεγαλούργημα στο πιάτο μας! Ποίος λέει ότι η πίτσα πρέπει να είναι μονάχα με τυριά και αλλαντικά για να είναι νόστιμη;  Η δικιά μας πρόταση είναι ίσως ότι καλύτερο έχω ετοιμάσει σε πίτσα τον τελευταίο καιρό και κατά γενική ομολογία , δεν μου αρέσει να περιαυτολογώ. Και αν η εικόνα , όπως λένε, είναι όσο 1000 λέξεις ,στην προκειμένη περίπτωση, απλά δεν έχω (άλλα ) λόγια!

vegpizzamel (3) vegpizzamel (7)

Συστατικά  

Για τη ζύμη:

200gr. Αλεύρι

½ κουταλιά του γλυκού μαγιά

Αλάτι

Μια πρέζα ζάχαρη

100ml νερό

50gr. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το ταψί

Σιμιγδάλι ψιλό για το πασπάλισμα της ζύμης

Για την επικάλυψη:

1 μέτρια μελιτζάνα κομμένη σε λεπτές ροδέλες

1 φλιτζάνι hummus, έτοιμο ή αγοραστό

4-5 Μανιτάρια κομμένα σε φέτες

Αλατοπίπερο

½ κουταλιά του γλυκού ρίγανη

1 κουταλιά του γλυκού  ελαιόλαδο ή spray λαδιού με peperoncino (εναλλακτικά το λάδι ανακατεμένο με λίγο τσίλι σκόνη)

Method

Step 1

Για τη ζύμη: Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνουμε το λάδι και λίγο λίγο το αλεύρι, ζυμώνοντας. Το μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο μπολ και το φυλάμε στην άκρη σκεπασμένο με πετσέτα για 30 λεπτά.

Step 2

Κατόπιν ακουμπάμε τη ζύμη σε καθαρή επιφάνεια και την πασπαλίζουμε καλά με μπόλικο σιμιγδάλι. Την μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο στρογγυλό ταψάκι και με τα χέρια μας την πιέζουμε να απλώσει και να καλύψει το σκεύος.

Step 3

Για την επικάλυψη: Ραντίζουμε με το ½ λάδι ή το λάδι με peperoncino και απλώνουμε ομοιόμορφα το hummus ή ότι χρησιμοποιήσουμε και τοποθετούμε κυκλικά πρώτα τις μελιτζάνες και έπειτα τα μανιτάρια.

Step 4

Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλατοπίπερο και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 35-40 λεπτά. Τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά και την επόμενη μέρα είναι πολύ πολύ καλή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *