Loader

Pesto pasta με σπανάκι και ντοματίνια

2014-04-20
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

23/4/14

Του Αγίου Γεωργίου σήμερα φίλοι μου και όλο και κάποιον έχουμε να γιορτάζει. Γιώργο, Τζώρτζη, Γεωργία, Γογώ και άλλα τόσα. Χρόνια πολλά και καλά  να ευχηθούμε λοιπόν, με υγεία και χαρές! Το σημερινό μας πιάτο είναι κάτι μεταξύ, κατόπιν εορτής και δεν εννοούμε την σημερινής, αλλά του Πάσχα που πέρασε και άφησε τα «σημάδια» του. Γιατί μη μου πείτε, πως καταφέρατε να μην «ξεφύγετε» διατροφικά, δεν θα το πιστέψω. Ακόμα όμως και να κρατήσατε χαρακτήρα ένα πιάτο ζυμαρικών και μάλιστα τόσο ελαφρύ και εύκολο, είναι πάντα ευπρόσδεκτο αφού όλο και κάποιο κάλεσμα θα έχουμε για απόψε.Pesto pasta με σπανάκι και ντοματίνια και καλή μας όρεξη!

pestopasta (2) pestopasta (6)

Συστατικά  

140gr. ζυμαρικά της αρεσκείας μας

1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα

1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

1 φλιτζάνι διάφορα ντοματίνια χαραγμένα ή κομμένα στη μέση

1 φλιτζάνια φύλλα από σπανάκι, χοντροκομμένα

Αλατοπίπερο

2 κουταλιές της σούπας pesto της αρεσκείας μας (pesto με ότι έχουμε)

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, γιατί θα ψηθούν επιπλέον μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με το pesto και λίγο νερό από αυτό που έβρασαν , προαιρετικά.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και μόλις αρχίζουν να μαλακώνουν ρίχνουμε και το σπανάκι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε τα ζυμαρικά με το pesto. Ανακατεύουμε και αφήνουμε άλλα 2 λεπτά στη φωτιά. Κατεβάζουμε από το μάτι το σκεύος και σερβίρουμε αμέσως διασκορπίζοντας μπόλικο τριμμένο τυράκι και επιπλέον ελαιόλαδο αν θέλουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *