Loader

Noodles με σπαράγγια και αυγό

2015-07-08
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

15/7/15

Noodles με σπαράγγια και αυγό σε μια εύκολη και ανάλαφρη συνταγή, ότι πρέπει για το καλοκαίρι.

aspanoodles (3) aspanoodles (5)

Συστατικά

  • 280gr. noodles της αρεσκείας μας
  • 2-3 αυγά, ανάλογα τα άτομα
  • ½ κιλό σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα σε 3-4 κομμάτια
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ¼ του φλιτζανιού chives ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο
  • ¼ του φλιτζανιού teriyaki sauce
  • 2 κουταλιές της σούπας ρυζόξιδο
  • 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο και λίγο ακόμα για το σοτάρισμα
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • αλατοπίπερο
  • Σουσάμι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε ελαφρά με κρύο νερό.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι, λίγο λάδι και σοτάρουμε λίγο τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε τα σπαράγγια και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ginger με το ρυζόξιδο, το μέλι , το σησαμέλαιο και την teriyaki και την ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά. Ρίχνουμε τα noodles στα υπόλοιπα υλικά μαζί με μπόλικο σουσάμι και ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε πιάτα, ακουμπώντας στο κέντρο κάθε μερίδας από ένα αυγό μάτι . διασκορπίζουμε τα chives και λίγο επιπλέον σουσάμι και σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε μπορούμε να σερβίρουμε με μια καυτερή σάλτσα της αρεσκείας μας, τύπου sriracha ή πικάντικη κέτσαπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *