Loader

Mυρωδάτο αρνί κατσαρόλας με λάχανο

2013-06-11
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1κιλό αρνί από πλευρά της αρεσκείας σας

1μικρό λάχανο ψιλ/νο

2καρότα κομμένα σε ροδέλες

1πράσο κομμένο σε ροδέλες

1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

Χυμό 2 λεμονιών

Λάδι

Αλατοπίπερο

2κλωνάρια θυμάρι τα φυλλαράκια

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το λάχανο, το κρεμμύδι, το πράσο και τα καρότα με λίγο νεράκι σε κατσαρόλα να αχνιστούν. Βάζουμε πάνω το αρνί και συνεχίζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό να καλύψει τα λαχανικά ελαφρά και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Σιγοβράζουμε περίπου 1 ώρα ανακινώντας κατά διαστήματα την κατσαρόλα. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 5 λεπτά να κάτσει. Το σερβίρουμε ζεστό με τα λαχανικά που ψήθηκε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *