Loader

Πιλάφι με συκώτι ψιλοκομμένο και γλυκόξινη σάλτσα

2013-06-16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

250γρ.ρύζι για πιλάφι
400γρ.συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε κυβάκια
Λάδι
Αλατοπίπερο
2κ.σ.σταφίδες ξανθές
2κ.σ.κουκουρανόσπορος καβουρδισμένος
1φλ.άνιθος ψιλ/νος
2φλ. ζωμό λαχανικών
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 πράσινη πιπεριά ψιλ/νη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλ/νη
1 ποτήρι νερό
1 κρεμμύδι τριμμένο
Λάδι
1φλ.κρασί λευκό
1κ.σ. ζάχαρη
1κ.σ. ξύδι
2κ.σ.soya sauce
πιπέρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε το ρύζι. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λάδι να κάψει και ρίχνουμε το συκώτι.το τηγανίζουμε ελαφρά. Περιχύνουμε το ζωμό και το αφήνουμε να ψηθεί. Μόλις απορροφήσει τα πολλά υγρά αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κουκουνάρι,τον άνιθο και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε μέσα το βρασμένο και ρύζι,ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το νερό και το αφήνουμε να βράσει. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδάκι τους. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη σόγια,το ξύδι και τη ζάχαρη. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια πηχτή σάλτσα και πασπαλίζουμε με μπόλικο πιπέρι. Σερβίρουμε το πιλαφάκι μας μαζί με την γλυκόξινη σάλτσουλα από τις πιπεριές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *