Loader

Φορμάκια ζυμαρικών με πικάντικο περιεχόμενο

2014-02-13
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

13/2/14

Φορμάκια ζυμαρικών με πικάντικο περιεχόμενο για lovers ή απλά pasta lovers. Τι είναι αυτό το περιεχόμενο; Θα το μάθετε μόνο, όσοι το μαγειρέψετε, όσοι το γευτείτε ή όσοι είστε πραγματικά ερωτευμένοι!

Συστατικά

  • 200gr. Ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 1 φλιτζάνι μπρόκολο κομμένο σε τουφάκια (ποικιλία romanesco, προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας soya cream
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας καβουρδισμένο κουκουνάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • 5-6 φιλέτα αντζούγιας σε λάδι
  • Λεπτές φέτες γραβιέρας για το ψήσιμο
  • Λίγο μπούκοβο, προαιρετικά
  • Φύλλα από baby σπανάκι και ντοματίνια, για το σερβίρισμα
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν.

Βήμα 2

Σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει ρίχνουμε τα τουφάκια από το μπρόκολο και τα βράζουμε για 10-15 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε για μισό λεπτό τα φρέσκα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ρίχνουμε τις αντζούγιες και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βήμα 3

Προσθέτουμε την soya cream, το μπρόκολο και λίγο αλατοπίπερο. Επίσης προσθέτουμε το μπούκοβο αν το χρησιμοποιήσουμε. Τέλος ρίχνουμε τα ζυμαρικά, λίγο από το νεράκι που κρατήσαμε και μαγειρεύουμε 5 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Βήμα 4

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κουκουνάρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε 2 λαδωμένα φορμάκια για φούρνο. Απλώνουμε από 1-2 φέτες γραβιέρας στην επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15 λεπτά.

Βήμα 5

Αφήνουμε 1-2 λεπτά να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε προσεχτικά. Τα ακουμπάμε πάνω σε φύλλα από σπανάκι και ντοματίνια κομμένα στη μέση. Ραντίζουμε με λίγο ακόμα από τη soya cream και σερβίρουμε αμέσως.

foramakiazimarikon (2) foramakiazimarikon (3)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *