Loader

Gourmet μελιτζάνες της στιγμής

2013-07-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

 

 

2μελιτζάνες φλάσκες ψιλ/νες

Λάδι

Αλατοπίπερο

1/4φλ.αμύγδαλα φιλέ

1/2φλ.φέτα θρυμματισμένη

1κ.γλ.πάπρικα

2πιπεριές πράσινες ψιλ/νες

1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες

1/3κ.γλ.κανέλα

1κ.σ.μέλι

1/2κ.γλ.κουρκουμάς

1/2κ.γλ.κύμινο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, την κανέλα , τον κουρκουμά και το κύμινο και προσθέτουμε ελάχιστο χλιαρό νεράκι. Αφήνουμε να βράσει και να πιεί τα νερά του περίπου 20 λεπτά. Ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε να λιώσει και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να κάτσει 5 λεπτά και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τα αμύγδαλα και τη φέτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *