Loader

Μοσχαρίσια φιλετάκια με λάχανο stir fry

2016-06-06
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

6/6/16

Μοσχαρίσια φιλετάκια με λάχανο stir fry για ένα γρήγορο αλλά καθόλου πρόχειρο πιάτο.

cabbst (5) cabbst (6)

Συστατικά

  • 250gr. Μοσχαρίσιο φιλέτο ή κομμάτι χωρίς λίπος και κόκαλο
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 3 κουταλιές της σούπας αραβοσιτέλαιο ή λάδι για wok
  • 1 κουταλιά της σούπας soya sauce και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι ρυζιού ή λευκό ξύδι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
  • ½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 μέτρια καρότα τριμμένα
  • 2 φλιτζάνια λάχανο τριμμένο ή ψιλοκομμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με καπάκι τη soya, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, το ρυζόξιδο , τη σκόνη σκόρδου και μια κουταλιά από το λάδι.

Βήμα 2

Κόβουμε το κρέας σε φέτες ,το βάζουμε μέσα στην μαρινάδα και ανακατεύουμε ελαφρά. Το φυλάμε στο ψυγείο 20-30 λεπτά.

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε μια κουταλιά από το λάδι στο wok και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το λάχανο. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και ακουμπάμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος αφού τα τινάξουμε ελαφρά από τη μαρινάδα. Μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά ή ανάλογα πόσο ψημένα τα θέλουμε.

Βήμα 5

Ρίχνουμε το μείγμα λάχανου στο σκεύος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας αν θέλουμε λίγη soya sauce.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *