Loader

Dip ψημένης μελιτζάνας με ντομάτα

2013-07-20
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Μπορούμε εναλλακτικά από το multi να ψιλοκόψουμε όλα τα λαχανικά στο χέρι για πιο χειροποίητη εκτέλεση.

Συστατικά  

 

2μεγάλες μελιτζάνες κομμένες στη μέση

1μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης από βάζο

3σκελ.σκόρδο

1/3φλ.λάδι και λίγο ακόμα για το ψήσιμο

Αλατοπίπερο

1 ½ κ.σ.ξύδι

1μέτρια ντομάτα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τις μελιτζάνες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα ταψί και τις ραντίζουμε με λίγο λάδι. Τις ψήνουμε στο γκριλ για 30-40 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και αφαιρούμε την ψίχα. Την βάζουμε στο multi μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε ελαφρά. Τα μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος ή μπολ αποθήκευσης με καπάκι για να την βάλουμε στο ψυγείο. Διατηρείται μέχρι και μια βδομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *