Loader

Cookies βρώμης με σταγόνες σοκολάτας

2015-10-18
  • Ποσότητα: 16 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

25/10/15

Cookies βρώμης με σταγόνες σοκολάτας για να κάνω επιτέλους σε αυτό το αφιέρωμα- μαραθώνιο, ένα cookies αποκλειστικά δικής μου προτίμησης. Ήθελα να τα ονομάσω «βρώμικα» cookies μιας και η βρώμη είναι το κύριο συστατικό σε μορφή αλευριού και σε νιφάδες. Είναι πεντανόστιμα, υγιεινά και ένα θα σας πω. Μου πήρε για την προετοιμασία, το ψήσιμο (2 φουρνιές) και τη φωτογράφιση, ούτε 30 λεπτά. Επίσης αν σε κάποιες φωτογραφίες διακρίνεται κάτι άσπρο πάνω στο cookies είναι γιατί όπως πάντα δεν αντιστάθηκα και συμπλήρωσα και κάτι ακόμα τελευταία στιγμή. Χοντροκομμένα σοκολατένια κουφέτα με αμύγδαλο. Τα κρατάω από αντίστοιχες περιστάσεις και τα συμπληρώνω σε κάποια γλυκά που πιστεύω ότι ταιριάζουν. Πάντα με επιτυχημένα αποτελέσματα, οφείλω να ομολογήσω. Όσο για το μαραθώνιο cookies δεν πήγε και άσχημα. Εγώ έμαθα πολλά πάνω στο πώς να ετοιμάσω καλά cookies και ο καλός μου, άρχισε να γίνεται λιγότερο δύσπιστος.

oatkoufetocook (4) oatkoufetocook (7)

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
  • 1 κουταλιά του γλυκού σόδα φαγητού
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλιτζάνι λάδι καρύδας ή αραβοσιτέλαιο
  • ½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τη μισή βρώμη στο multi και τη χτυπάμε να γίνει σαν αλεύρι. Τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 2

Με το ειδικό εργαλείο – scoop - του παγωτού, παίρνουμε ποσότητες μείγματος όσο μιας μπάλας και τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, πολύ προσεχτικά να μην μας διαλύσουν.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 9-11 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *