Loader

Θυμαροκαπνιστά μπισκότα με καλαμποκάλευρο και βρώμη

2013-10-01
  • Ποσότητα: 50
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

Καλό μήνα φίλοι μου! Η μέρα ξεκίνησε φθινοπωρινή και μετατράπηκε σε σούπερ καλοκαιρινή και μου αρέσει πολύ! Μην γκρινιάζετε για την κίνηση στους δρόμους. Απλά χαμογελάστε και προσπαθήστε να βρείτε τη θετική πλευρά όλων των πραγμάτων που κάνετε μέσα στην ημέρα.

Η Ψυχολογία λέει: Η εσωτερική μας ηρεμία δεν προέρχεται από την έλλειψη προβλημάτων (πάντα θα υπάρχουν προβλήματα, πάντα θα πιέζει ο χρόνος) αλλά από την ικανότητα μας να τα αντιμετωπίζουμε !

Συστατικά  

2 φλιτζάνια βρώμη, τριμμένη στο multi, να γίνει αλεύρι

1 και 1/3 του φλιτζανιού καλαμποκάλευρο

3 κουταλιές του γλυκού corn flour

1 κουταλιά του γλυκού baking powder

½ κουταλιά του γλυκού σόδα φαγητού

1 κουταλιά του γλυκού καπνιστό αλάτι ή κοινό

1 μεγάλο καρότο τριμμένο

1 μέτριο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο και στραγγισμένο

6 κουταλιές του γλυκού αραβοσιτέλαιο, σογιέλαιο ή ότι έχουμε σπίτι

2 κουταλιές του γλυκού θυμάρι ξερό

1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα 6 πρώτα υλικά . Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά που έμειναν, να ενωθούν καλά τα υλικά. Ανακατεύουμε τα 2 μείγματα και με τα χέρια μας πιέζουμε να ενωθούν τα υλικά της ζύμης μας.

Βήμα 2

Αν μας βγει νερουλή προσθέτουμε λίγο καλαμποκάλευρο και αν μας βγει στεγνή, λίγο ακόμα γιαούρτι. Ακουμπάμε τη ζύμη σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και από πάνω ακουμπάμε ένα δεύτερο κομμάτι για να μπορούμε να το απλώσουμε και να έχει πάχος περίπου 1 εκατοστό.

Βήμα 3

Με κουπ πατ της αρεσκείας μας κόβουμε μπισκοτάκια και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί στρωμένο με ελαφρά βρεγμένη λαδόκολλα.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230C για 15 λεπτά. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Εμένα μου βγήκαν και μερικά κριτσινάκια γιατί δεν ήθελα να πετάξω το περίσσευμα ζύμης. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα διατηρούμε σε αεροστεγή συσκευασία για τουλάχιστον 10 μέρες.

Προσαρμογή συνταγής :

http://lifeislikeadumpling.wordpress.com/2013/07/30/savoury-corn-biscuits/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *