Loader

Κάστανα και μανιτάρια stir fry με prosciutto

2016-01-27
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

27/1/16

Κάστανα και μανιτάρια stir fry με prosciutto για ψαγμένους μάγειρες ή απλά ψαγμένες μαγειρικές.

kastanastirfry (4) kastanastirfry (6)

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι προβρασμένα κάστανα
  • 5 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, χωρίς τη φύτρα, πολύ ψιλοκομμένη
  • 1 κλωνάρι σέλερι πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο καρότο πολύ ψιλοκομμένο
  • 50gr. Prosciutto κομμένο σε κομμάτια
  • Αλατοπίπερο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Soya cream ή soya sauce για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ψήνουμε το prosciutto σε αντικολλητικό ταψί στο γκριλ για 2-3 λεπτά και το κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε μια κουταλιά από το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok και ρίχνουμε μέσα το πράσο, το σέλερι, το καρότο, τα μανιτάρια και τέλος τα κάστανα.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Βήμα 4

Κλείνουμε το μάτι, διασκορπίζουμε με τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως μόνο ή πάνω σε κάποιο αρωματικό ρύζι , διασκορπίζοντας το prosciutto και ραντίζοντας με soya ανάλογα τα γούστα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *