Loader

Πικάντικα ψητά καρότα

2016-01-15
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας:
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

15/1/16

Πικάντικα ψητά καρότα για συνοδευτικό ή υγιεινό σνακ. Είναι τραγανά και νόστιμα, καταναλώνονται με μανία και έχουν ελάχιστες θερμίδες.

rstdcarrots (1) rstdcarrots (3)

Συστατικά

  • 5 μεγάλα καρότα καθαρισμένα και κομμένα διαγώνια
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε το αλατοπίπερο με τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και τα φυλάμε στην άκρη. Αραδιάζουμε τα καρότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Βήμα 2

Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το σησαμέλαιο και πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες τους. Σερβίρουμε τα καρότα ζεστά σαν σνακ ή συνοδευτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *