Loader

Χορτοφαγικά burger με ρεβίθια

2015-06-11
  • Ποσότητα: 3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

21/6/15

Χορτοφαγικά burger με ρεβίθια άκρως χορτοφαγικά σερβίρουμε σήμερα. Πλούσια, χορταστικά και επικίνδυνα εθιστικά.

burgchicksp (1) burgchicksp (5)

Συστατικά

  • 1 ½ φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
  • 1 ½ φλιτζάνι baby σπανάκι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι φρυγανιά τρίμμα ή ψωμί μουλιασμένο και πολύ καλά στυμμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορος κοπανισμένος
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • ¼ του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Αλατοπίπερο
  • ¼ του φλιτζανιού ή όσο πάρει αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας nutritional yeast (νιφάδες μαγιάς – προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε τον λιναρόσπορο με το νερό και το αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάζουμε 1 φλιτζάνι από τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ και τα υπόλοιπα τα ρίχνουμε στο multi μαζί με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Τα χτυπάμε καλά χωρίς να τα κάνουμε πουρέ και τα μεταφέρουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα ρεβίθια.

Βήμα 3

Ρίχνουμε στο ίδιο μπολ, το σπανάκι, τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, την φρυγανιά, το μείγμα λιναρόσπορου, τις νιφάδες μαγιάς και αλατοπίπερο.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε ζυμώνοντας μέχρι να αποκτήσουμε ένα ενιαίο μείγμα που δεν κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε όπως τα κλασικά μπιφτέκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες πριν το ψήσιμο.

Βήμα 5

Τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 10 λεπτά από κάθε πλευρά, ραντίζοντας τα με ελάχιστο ελαιόλαδο ή αντίστοιχα με λίγο λάδι σε γκριλιέρα για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *