Loader

Πλιγούρι με κιμά και βραστά λαχανικά

2016-09-07
pligkimas (1)pligkimas (3)pligkimas (5)pligkimas (6)pligkimas (7)
  • Μερίδες: 3-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

3 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

7/9/16

Πλιγούρι με κιμά και βραστά λαχανικά για να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο φαγητό με το κιμά από τα μακαρόνια που έμεινε. Χορταστικό, γευστικό και θρεπτικό.

pligkimas (2)pligkimas (4)

 

Συστατικά

  • 1 ½ φλιτζάνι πλιγούρι
  • 1 ½ φλιτζάνι μαγειρεμένος κιμάς
  • 1 κιλό μπρόκολο κομμένο σε τουφάκια
  • 3 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Μουλιάζουμε το πλιγούρι με 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Το αφήνουμε να απορροφηθεί. Βράζουμε τα καρότα και το μπρόκολο μέχρι να τρυπιούνται με το πηρούνι.

Βήμα2

Ζεσταίνουμε τον κιμά σε αντικολλητικό σκεύος και ρίχνουμε το πλιγούρι στραγγισμένο αν ο κιμάς δεν έχει πολλά υγρά, αλλιώς το ρίχνουμε με τα υγρά του.

Βήμα3

Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το λάδι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βήμα4

Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε αμέσως σε πιάτα για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *