Loader

Τραγανά κρεμμυδοπιτάκια

2015-06-09
  • Ποσότητα: 12 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:20 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

9/6/15

Τραγανά κρεμμυδοπιτάκια φούρνου για να απολαύσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, χωρίς καθόλου ενοχές!

springpies (1) springpies (5)

Συστατικά

  • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι και επιπλέον για το άνοιγμα των φύλλων
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας αραβοσιτέλαιο
  • Λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο
  • ½ φλιτζάνι σουσάμι
  • Αλατοπίπερο
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 ½ φλιτζάνι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τα κρεμμυδάκια σε ένα μπολ και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα ανακατεύουμε με τα χέρια και τα φυλάμε καλυμμένα στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 2

Βάζουμε τη μαγιά σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και προσθέτουμε τη ζάχαρη , το αραβοσιτέλαιο και αλατοπίπερο.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία και ελαστική ζύμη. Την κάνουμε μπάλα και την μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο μπολ. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.

Βήμα 4

Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια και τα ανοίγουμε ένα ένα σε λεπτό στρογγυλό φύλλο, όσο ένα πιάτο φαγητού, πάνω σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια.

Βήμα 5

Απλώνουμε μια κουταλιά από τα κρεμμυδάκια στη μια άκρη του φύλλου και τα τυλίγουμε απαλά σε σφιχτό ρολό. Τυλίγουμε το ρολό σαν σαλιγκάρι και το ξαναπιέζουμε με το πλάστη να πλατύνει.

Βήμα 6

Λαδώνουμε και τις δυο πλευρές από κάθε πιτάκι και τις πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, το ένα δίπλα στο άλλο.

Βήμα 7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 40 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως ή φυλάμε σε αεροστεγές μπολ αφού κρυώσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *