Loader

Σούπα ψητής κολοκύθας με μέλι, μήλα και ginger

2013-11-28
  • Μερίδες: 3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 1:20 ω
  • Έτοιμο σε: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

28/11/13

Τι σού είναι και οι σουπίτσες. Πετάς όλα τα λαχανικά, κρέας, ψάρι , ζυμαρικό ή ότι άλλο θες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νεράκι , λαδάκι και αλατοπίπερο και έχεις φαγάκι, χορταστικό και απολαυστικό. Ειδικά τώρα το χειμώνα, τα βράδια επιτάσσουν σούπα. Με κρουτόν, με τυράκι, με φρυγανισμένο ψωμάκι , με κρέμα γάλακτος (για τους πιο δυνατούς), με ότι θέλουμε πραγματικά. Αρκεί η φαντασία μας και πραγματικά ότι υλικά υπάρχουν σπίτι.

Η κολοκύθα και το μήλο στη σημερινή συνταγή κάνουν ένα εκρηκτικό συνδυασμό που μαζί με το μέλι και το ginger, δεν θα το πιστεύετε. Την κάναμε και ολίγον τι βελουτέ, εύκολα στο multi μας και τύφλα να έχουν τα πιο gourmet εστιατόρια. Νιώστε σεφ ενόψει εορτών και με ένα ποτήρι κρασί, μπείτε στο κλίμα, γιατί εμείς έχουμε ήδη μπει!

Σούπα ψητής κολοκύθας με μέλι και ginger για χειμωνιάτικα χουχουλιάσματα και  για να δούμε απόψε το dancing with the stars , αναπαυτικά στον καναπέ μας

Συστατικά  

1 Μέτρια κολοκύθα

1 μήλο

1 μέτρια πατάτα, χοντροκομμένη

1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη

Μια πρέζα κανέλα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα

1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροκομμένο

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά της σούπας μέλι

2 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών

1 κουταλιά της σούπας ginger σκόνη ή 1 κουταλιά του γλυκού, φρεσκοτριμμένο

1 κουταλιά Πιπέρι καγιέν και επιπλέον για το σερβίρισμα, προαιρετικά

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε στη μέση την κολοκύθα και την καθαρίζουμε από τα σπόρια και τις ίνες. Ακουμπάμε τα 2 κομμάτια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει η ψίχα. Αφήνουμε να κρυώσει και καθαρίζουμε την ψητή ψίχα από το περίβλημα. Την κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε την πατάτα, το κρεμμύδι, το μήλο και το ginger. Σοτάρουμε 5 λεπτά και προσθέτουμε το ζωμό.

Βήμα 3

Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά και τότε ρίχνουμε το μέλι και αλατοπιπερώνουμε. Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο πιπέρι καγιέν , αν το χρησιμποιήσουμε. Ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι.

Βήμα 4

Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τη ψητή κολοκύθα και αφού κρυώσει λίγο το μείγμα το πολτοποιούμε στο multi. Μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα και το βάζουμε να πάρει μια βράση.

Βήμα 5

Τη σερβίρουμε αμέσως ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας με λίγο καγιέν. Αν θέλουμε μπορούμε να σερβίρουμε τη σούπα διασκορπίζοντας από πάνω ψημένο bacon ή κρουτόν ή φρέσκο κρεμμύδι ή όλα αυτά μαζί.

Προσαρμογή συνταγής :

http://lexiscleankitchen.com/2013/10/05/roasted-butternut-squash-soup-with-apple-ginger-2/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *