Loader

Σιροπιαστή γιαουρτόπιτα

2013-07-27
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

2φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1φλ.βούτυρο
1 1/2φλ.ζάχαρη
3αυγά χωριστά τα ασπράδια από τον κρόκο
Ξύσμα ½ λεμονιού
Ξύσμα ½ πορτοκαλιού
400γρ.γιαούρτι
2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
2βανίλιες
1φλ.αμυγδαλόψυχα χοντροτριμμένη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2φλ.ζάχαρη
2φλ.νερό
Ξύσμα ½ λεμονιού
Ξύσμα ½ πορτοκαλιού

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα των φρούτων, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σιγά σιγά. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα. Ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 1 ώρα περίπου. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά το αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι μας. Μόλις το γλυκό μας είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το κόβουμε σε κομμάτια πολύ προσεχτικά και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι να πάει παντού. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε με παγωτό ή σαντιγύ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *