Loader

Ρεβύθια με πλιγούρι σούπα της Ζαννέτ

2013-07-29
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

1/2φλ.πλιγούρι
2 φλ.ρεβύθια
2 φύλλα δάφνης
1φλ.λάδι
1 κρεμμύδι
2φλ.χυμός ντομάτας
2 σκελ.σκόρδο
1κ.σ.δυόσμο
1κ.γλ.πάπρικα
1 καυτερή πιπεριά
Αλατοπίπερο
Χυμό λεμόνι για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Μουλιάζω τα ρεβύθια μου αποβραδίς σε νερό . Την επόμενη τα στραγγίζω και τα ρίχνω στη χύτρα. Εγώ την χρησιμοποιώ για ευκολιά ή όταν υπάρχει έλλειψη χρόνου. Μπορείτε να τα κάνετε εξίσου νόστιμα και σε κατσαρόλα διπλασιάζοντας το χρόνο βρασίματος και κυρίως ρίχνοντας το αλάτι στο τέλος του μαγειρέματος για να μην σας καθυστερήσει κι άλλο ο χρόνος μαγειρέματος. Τα ρίχνω λοιπόν στη χύτρα μου μαζί και το πλιγούρι. Ξιλοκόβω το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπερίτσα μου και τα ρίχνω και αυτά μαζί με τα ρεβύθια. Πασπαλίζω με το αλατοπίπερο, το δυόσμο και την πάπρικα. Ρίχνω επίσης τη σάλτσα , το λάδι και τα φύλλα δάφνης καθώς και νερό τόσο όσο να μου καλύψει καλά το φαγάκι. Κλέινω τη χύτρα και βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο δικό σας βιβλιαράκι. Συνήθως από τη στιγμή που θα αρχίσει να κάνει θόρυβο, χρειάζονται 30 με 35 λεπτά βρασμου. Σερβίρω με χυμό λεμονιού, προαιρετικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *