Loader

Πένες με ψητή σάλτσα από ανθότυρο και ντοματίνια & οι καινούργιες μου μπότες

2013-09-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

14/09/13

Αρχίζω να πιστεύω ότι έχει δίκιο ο καλός μου που λέει πως μια βόλτα για περπάτημα μαζί μου , κοστίζει!

Σάββατο σήμερα και μια απογευματινή βόλτα για περπάτημα και χάζεμα βιτρινών, ενόψει βάφτισης, σκέφτηκα, πως θα ήταν ότι πρέπει. Και ήταν! Για εμένα τουλάχιστον! Γύρισα σπίτι με ένα καινούργιο ζευγάρι μπότες-δώρο του αγαπημένου μου- (άντε να χειμωνιάσει επιτέλους να τις φορέσω!), τις γεμιστές καραμελίτσες μου χωρίς ζάχαρη (!) , ένα σοκολατάκι  εκ Βελγίου με stevia, για δοκιμή και μεγάλη όρεξη!

Μια νόστιμη και υγιεινή πενο-μακαρονάδα θα δώσει τη λύση σε όλα!  Οι ποσότητες των υλικών, δεν αναγράφονται, σκόπιμα..ξέρετε, ανάλογα το πόσο μεγάλη είναι η όρεξη μας και πόσοι είστε, βέβαια!

Στις φωτογραφίες εκτός από τις μπότες θα δείτε και γαλοπούλα βραστή , ψιλοκομμένη, που προορίζεται για τον μονίμως πεινασμένο σκύλο μας!

Καλό Σαββατόβραδο φίλοι μου!

Συστατικά  

Πένες ή άλλο ζυμαρικό, κοντό της αρεσκείας μας

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Πιπέρι

Καπνιστό ή κοινό αλάτι

Φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

Ανθότυρο θρυμματισμένο ή φέτα, αν προτιμάτε

Ντοματίνια κομμένα στη μέση

Σκόρδο ψιλοκομμένο ή σκόνη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα μεταφέρουμε σε πυρεξάκι ή πήλινο σκεύος φούρνου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25 λεπτά

Βήμα 3

Ανακατεύουμε το ψητό μείγμα με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε αμέσως, ραντίζοντας αν θέλουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο ή παρμεζάνα τριμμένη.

Προσαρμογή συνταγής :

http://irenasdots.wordpress.com/2013/03/21/mediterranean-feta/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *