Loader

Λουκάνικα με αφρώδες κρασί και μέλι

2015-02-08
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

12/2/15

Λουκάνικα με αφρώδες κρασί και μέλι για ένα γρήγορο τσίκνισμα με μια δόση gourmet και λίγο από το πνεύμα της γιορτής των ερωτευμένων που πλησιάζει.

sparklsausage (2) sparklsausage (4)

 

Συστατικά

  • 500gr. Λουκάνικο χοιρινό χοντρό, κομμένο σε χοντρές ροδέλες
  • 250ml αφρώδης οίνος
  • ½ κουταλιά του γλυκού μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • Ελαιόλαδο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα κατσαρολάκι με καπάκι ακουμπάμε τα κομμάτια του λουκάνικου και ρίχνουμε τον αφρώδη οίνο. Το βάζουμε να πάρει βράση και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το αλκοόλ.

Βήμα 2

Κατεβάζουμε από το μάτι και ραντίζουμε με το μέλι. Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και ρίχνουμε λίγο λάδι και όσο μαϊντανό μας αρέσει για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *